Vanmorgen las ik een artikel in de Volkskrant over 'de multitasker', met als ondertitel; de 'bedrading' van het brein verandert door voortdurende blootstelling aan informatiebronnen.
In het kort staat er het volgende;
'De stroom van info via emails, twitters, telefoongesprekken en andere binnenkomende informatie kan van invloed zijn op hoe mensen zich gedragen en hoe ze denken. Het informatiebombardement kan het vermogen om te focussen ondermijnen.
De infostroom zorgt voor een staat van opwinding, waardoor het lichaam een stoot dopamine aanmaakt, waarvan onderzoekers zeggen dat het een verslavend effect heeft. Zonder die impulsen raken mensen verveeld'.
In mijn ogen leidt verveling tot creativiteit. Misschien dwingt verveling wel tot creativiteit. En tot 'zijn'. En daar is toch niks mis mee.
De onderzoeker zegt nog dat hij denkt dat 'intensief gebruik van technologie er in het uiterste geval toe kan leiden dat het onze empatische vermogens aantast. We worden pas menselijk door de aandacht die we aan een ander besteden. Dat laat zien hoeveel we om iemand geven'.
Het bestaan van een multitasker lijkt me een leeg bestaan.
Virtueel en leeg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten